Over Bohemen Uitvaarten

Waarom heten wij Bohemen Uitvaarten?

Bohemen is een bergachtig en bosrijk gebied in Tsjechië. Het Franse woord Bohémien is hier van afgeleid en duidt op een inwoner afkomstig uit deze streek.

In het begin van de negentiende eeuw ontstond een niet traditionele levenshouding, namelijk die van de stedelijke bohème-kringen. Zij suggereerden dat zij het (verondersteld) onbezorgde leven van de zigeuners imiteerden. Een Bohomien refereert in de praktijk aan een anders dan gewone leefstijl, vaak in gezelschap van gelijkgestemden.

De kledingstijl Bohemian chic heeft haar naam hier weer aan te danken. Het is een stijl met hippie-achtige en Boheemse invloeden, en kenmerkt zich door het maken van bijzondere combinaties. Bij deze kledingstijl ben je geheel vrij om te kiezen en hoewel het heel nonchalant, relaxed en casual lijkt wordt er heel zorgvuldig ge-mismatch-t.

De naam Bohemen past bijzonder goed bij wat wij doen. Bij een bosrijk en bergachtig gebied denk je gelijk aan ruimte en rust. Wij zorgen dat er voor iedereen ruimte is bij het organiseren van een uitvaart en dat het in alle rust gebeurd. Bij het organiseren van een uitvaart staan wij er voor dat het een persoonlijke uitvaart is en laten het traditionele achter ons. Wij willen graag in het oog springen bij mensen die gelijkgestemd zijn op dit vlak en hun persoonlijke voorkeuren en wensen mee willen laten wegen. En naast dat alles ‘vrij kan bewegen’ wordt er op de achtergrond hard gewerkt om tot de best mogelijke vorm van het afscheid te komen.

Logo

Het logo van Bohemen is een unalome. Een unalome is een boeddhistisch symbool voor verlichting en het bereiken daarvan. Het weerspiegeld het levenspad dat we tijdens ons leven bewandelen.

Kernwaarden en missie

De kernwaarden van Bohemen zijn: aandacht, duidelijk, gelijkwaardigheid, kwaliteit en vernieuwing.
Bohemen uitvaarten heeft de volgende missie: Ik verbind, verwoord en voeg schoonheid toe zodat jij ruimte krijgt om afscheid te nemen.